بطور قطع فصل پاییز یکی از زیباترین و رنگیترین فصلهای خداست. هوای نیمه ابری و بارانهای پاییزی موهبتی الهی است که روح و جان آدمی را نوازش میدهد و رانندگی در باران یکی از زیباترین تجربهها خواهد بود به شرط آنکه نکات رانندگی در زمان بارندگی را به دقت رعایت نماییم.
دقت در زمان رانندگی یکی از الزامات رانندگی حرفهای محسوب میشود اما در زمان بارش باران و برف به دلیل شرایط ویژه جاده، برای جلوگیری از حوادث اهمیت دوچندان پیدا خواهد کرد. بنابراین در این مقاله سعی شده تا نکاتی که حاصل تجارب عملی رانندگان و همکاران پلیس است و باید رعایت شود تا در زمان رانندگی دچار مشکل نشویم را مطرح نماییم. با خودروبر قزوین رشت همراه باشید.
نکات مهم برای رانندگی در شرایط بارانی:
دقت داشته باشید رانندگی فقط در راندن خودرو خلاصه نمیشود. بلکه چگونگی رانندگی، توانایی تحلیل محیط برای گرفتن بهترین تصمیم، دانستن نکات فنی و ایمنی و رعایت خونسردی در شرایط سخت است که رانندگی را به یک هنر تبدیل کرده است. ایران یک کشور چهار فصل محسوب میشود و متناسب با فصل شما شاهد تغییرات آب و هوا خواهید بود. بنابراین لازم است با نکات ایمنی و فنی متناسب با هر نوع آب و هوایی آشنا باشید تا دچار سوانح و مشکلات نشوید. بارانهای فصلی یکی از شایعترین پدیدههایی است که در هریک از فصول سال میتوانید شاهد آن باشید. بعضی مواقع با علم به اینکه هوا بارانی است وارد جاده میشویم و بعضی مواقع در حین رانندگی بارندگی آغاز میشود. در هر دو صورت اولا بهتر است قبل از وارد شدن به جاده خودرو را از نظر فنی چک کنیم و از سلامت خودرو اطمینان پیدا کنیم که در ادامه نکات فنی را مرور خواهیم و ثانیا باید با حفظ خونسردی در حین بارندگی، خودرو را کنترل کرده و نکات ایمنی را رعایت نمایید.
نکات ایمنی و فنی در زمان بارندگی:
بیشترین خطر معمولا در ساعات اولیه بارش باران وجود دارد. علت آن هم وجود روغن و چربی موجود در سطح جاده میباشد که با بارش باران موجب لغزنده شدن جاده میشود بنابراین بسیار دقت نمایید و نکات رانندگی در هوای بارانی را رعایت کنید. خودروبر رشت با 25 سال سابقه فعالیت در سطح جادههای ایران مهمترین این نکات را جمع آوری نموده است که از جمله این نکات میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
- میزان تمرکز خود را بیشتر کرده و در صورت امکان سیستم صوتی و تلفن همراه خود یا هر وسیلهای که موجب حواس پرتی میشود را خاموش نمایید.
- از صحبت کردن با سایر سرنشینان یا خوردن و آشامیدن خودداری نمایید.
- فرمان را با دو دست خود بگیرید این کار موجب میشود کنترل بیشتری روی خودرو خود داشته باشید.
- متناسب با شدت باران سرعت برف پاککن ها را تنظیم نمایید بطوریکه دید مناسب از سطح جاده داشته باشید.
- مهشکن عقب و جلو خودرو را روشن نمایید.
- اجازه بدهید مقداری از شیشهها باز بماند البته به اندازهای که آب باران وارد کابین خودرو نشود. این کار مانع از بخار کردن شیشهها میشود.
- با توجه به شرایط جاده با سرعت پایین رانندگی نمایید و برای کنترل بهتر خودرو بهتر است با دنده پایین مثلا 2 حرکت کنید.
- هرگز ترمزهای شدید نگیرید. به دلیل لغزنده بودن سطح جاده امکان انحراف خودرو بسیار بالا خواهد بود. سعی کنید با ترمزهای مقطعی خودرو را کنترل نمایید.
- اگر شرایط به نحوی بود که امکان ادامه مسیر مقدور نبود، در قسمتی از جاده که مطمئنید مانع حرکت سایر وسایل نقلیه نمیشوید و امن است توقف کنید حتما از تابلو هشدار، پشت خودرو خود استفاده نمایید و حتما فلاشرها را روشن کنید
- چراغهای خودرو را روشن کنید
- فاصله خود را تا حد امکان از سایر خودروها حفظ نمایید.
- از قسمتهایی که آب باران جمع شده عبور نکنید چون امکان آسیب به سیستم تعلیق و بخشهای داخلی و الکترونیکی خودرو را افزایش میدهد.
- همه آینه ها را چک نمایید که هم سالم باشند هم دید مناسب داشته باشند.
- وقتی به پیچ جاده نزدیک میشوید سرعت خود را به یک سوم سرعت در زمان عادی برسانید.
- بیشتر از قبل مراقب عابرین پیاده باشید.
- اگر خودروی شما به کروزکنترل مجهز است؛ از آن استفاده نکنید. کروزکنترل یکی از عوامل حوادثه آفرین در هنگام باراش باران و درصورت وجود رطوب برروی سطح جاده است. با کم و زیاد شدن سرعت خودروی شما؛ وزن آن به واسطه فشار وارده برروی موتور و لاستیکها، کم و زیاد خواهد شد. اما هنگام استفاده از کروزکنترل سرعت خودروی شما ثابت بوده و هیچ تغییر وزنی صورت نمیگیرد و با این اتفاق احتمالِ لیز خوردن و کشیده شدن خودروی شما برروی سطح جاده وجود دارد.
نکات فنی و ایمنی قبل شروع بارندگی
- حتما از سلامت کامل برف پاک کنها اطمینان حاصل نمایید. اولا مطمئن شوید هر دو حرکت میکند ثانیا چک کنید که به درستی و بطور کامل سطح شیشه را پاک نمایند.
- مطمئن شوید مخزن آب شیشه شوی پر باشد
- لاستیکها را چک کنید که از آج کافی برخوردار باشند
- سلامت سیستم ترمز خودرو را چک نمایید
- سیستم تهویه خودرو را چک نمایید
- با نحوه درخواست کمک از مراکز امداد خودرو آشنا باشید.
با وجود تمامی نکاتی که گفته شد، پیشنهاد میشود قبل از حرکت از وضعیت آب و هوا مطلع شوید و اگر سفر ضروری نیست، سفر خود را به روز دیگری موکول نمایید. دقت داشته باشید اگر در بین راه خودرو شما دچار مشکل شد، حتما از مراکز امداد خودرو جاده ای درخواست کمک نمایید. بنابراین بسیار مهم با شیوه مکان یابی از طریق نرم افزار آشنا باشید تا بتوانید مکان دقیق خود را اعلام نمایید و بتوانید با توجه به موقعیت مکانی خود به نزدیک ترین مرکز امداد خودرو مراجعه نمایید. بطور مثال در جاده قزوین رشت میتوانید از طریق شماره 09121827490 از امداد خودرو رشت درخواست کمک نمایید. برای آنکه بدانید این مراکز چه خدماتی ارائه میدهند میتوانید به مقاله خدمات امداد خودرو نیز مراجعه نمایید.